FoodPro Preloader

Nieuws :

HETGEVOLG


HETGEVOLG


Vanaf 4 maart start het Special Art Festival 2017, met tal van tentoonstellingen.
Zo kan je tijdens het festival je laten verrassen door de tentoonstelling "Dr. Livingstone, I Presume?". Opgebouwd met de medewerking van HETGEVOLG. We stellen ze graag voor!

In het Kabinet van Verlangen (HETGEVOLG, Turnhout) werken mensen uit Iran, Irak, Syrië, Nigeria, Albanië en Afghanistan aan beeldende creaties onder begeleiding van kunstenaar Alexander D’Haese.

Daar schilderen ze hun dromen en vertellen hun verhaal.
Ondertussen wachten ze.
Op nieuws van thuis.
Op nieuws van hier, hun mogelijke nieuwe thuis.
Met hun koffers vol beelden en verhalen trekken ze België rond: Arendonk, Bredene, Brussel, Leuven, Turnhout en straks Sint-Niklaas. Beelden uit hun vaderland, woorden uit hun moedertaal, maar ook beelden uit België, verhalen die wachten om verteld te worden.

“We hebben gewerkt met een natuurlijke mix van mensen uit het vluchtelingencentrum in Arendonk en de passanten in het HETGEVOLG. Via wekelijkse workshops gingen we op zoek naar de kleine verhalen en hoe we dit konden omzetten in beelden: collages, mozaïeken, schilderwerken. Ik bedacht het concept en begeleidde hen vanuit mijn technische kennis van de materialen. We haalden de artiest die in elk van hen zit, naar boven.” Aldus Alexander D’Haese.
Zo kwam Alexander op het idee om hen zelfportretten te laten maken. Vluchtelingen zijn een nummer en hij wou hen hun gezicht teruggeven.

Binnen de tentoonstelling Dr. Livingstone I Presume brengt Het Kabinet van Verlangen de bezoekers via een grote installatie in contact met de wereld van de vluchtelingen en met het vele wachten dat dit met zich meebrengt.
En hoe ook de kunstenaars, theatermakers en schrijvers van HETGEVOLG dit ervaren: schrijver Abdualla Al Maksour (Syrië) met teksten, Stefan Perceval (Antwerpen) en Ali Al-Attar (Irak) met een dubbelportret van verhalen en beelden.

Het Kabinet van Verlangen is de beeldende werking van HETGEVOLG, een theaterwerkplaats uit Turnhout. In HETGEVOLG vinden we de kunstenaar in elke mens en elke mens in de kunstenaar. En achter de mens, zijn verhaal. Dat tegelijkertijd individueel en universeel is.

Startpunt - Cipierage

Grote Markt 45
9100 Sint-Niklaas

Openingsuren tentoonstellingen

Donderdag-zaterdag: 14:00 tot 17:00
Zondag: 11:00 tot 17:00

Groepen en scholen?

Aangepaste uren en gids zijn mogelijk.
Vraag er naar!Te Gast: Museum Dr. Guislain

De Vierkante zaal van de stedelijke academie

Tentoonstelling "Schriftuur"

Piet Elshoutzaal (SteM)

"Dr. Livingstone, I presume?"

Tentoonstellingszaal Zwijgershoek (Cultuurcentrum)

Anglaise project

Cipierage

Filmfest

Startpunt Grote Markt Sint-Niklaas