FoodPro Preloader

Maak kennis met: Gilles Poilvet


Maak kennis met: Gilles Poilvet


Jong gedreven talent zetten we graag in de kijker! Maak kennis met Gilles Poilvet, 18 jaar en al een geweldig tekentalent. Gilles is niet aan zijn proefstuk toe, hij tekent al heel zijn leven met pure passie. Het is zijn manier om te ontsnappen aan de drukte in onze maatschappij. Met zijn tekeningen creëert hij een eigen wereld, het hoeft dan ook niet te verbazen dat hij één van de centrale kunstenaars is in de tentoonstelling: Ik ontwerp mijn eigen wereld. Een tekening van hem mag je gerust zien als een project, want vaak is hij er maanden of soms zelfs jarenlang aan bezig. Van toewijding gesproken!

Zijn tekeningen zijn vaak fictieve dorpen of steden tot in het detail uitgewerkt. Dit geeft zijn werken een unieke sfeer. Het liefst tekent hij op A3-papier. Dikwijls gaat de ene tekening mooi over naar het volgende blad en krijg je zo een prachtig, groot geheel.

De werken van Gilles zal je ook het vaakst horizontaal zien. Een bewuste keuze, door de tekeningen horizontaal ten toon te stellen kan je de tekening van alle mogelijke hoeken bekijken. Als een vogel kan je zijn werk van bovenaf aanschouwen.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Gilles al verschillende mooie prijzen in de wacht weten te slepen en heeft hij zijn werken al tijdens meerdere tentoonstellingen mogen tonen aan het grote publiek.

Je kan Gilles’ ongelooflijke talent zelf komen bewonderen van 4 maart 2017 tot 8 april 2014 in het Mercatormuseum.

Startpunt - Cipierage

Grote Markt 45
9100 Sint-Niklaas

Openingsuren tentoonstellingen

Donderdag-zaterdag: 14:00 tot 17:00
Zondag: 11:00 tot 17:00

Groepen en scholen?

Aangepaste uren en gids zijn mogelijk.
Vraag er naar!Te Gast: Museum Dr. Guislain

De Vierkante zaal van de stedelijke academie

Tentoonstelling "Schriftuur"

Piet Elshoutzaal (SteM)

"Dr. Livingstone, I presume?"

Tentoonstellingszaal Zwijgershoek (Cultuurcentrum)

Anglaise project

Cipierage

Filmfest

Startpunt Grote Markt Sint-Niklaas