FoodPro Preloader

Tot 8 april: de tentoonstellingsroute


Tot 8 april: de tentoonstellingsroute


Tot 8 april loopt het Special Art Festival in de stadskern van Sint-Niklaas.

Jullie waren massaal aanwezig op de negen voorstellingen, maar hebben jullie onze tentoonstellingen al bezocht? Want er zitten enkele pareltjes tussen!

Hieronder een overzicht van de tentoonstellingen die je kan bezoeken met een routekaart.

Te gast: Dr. Guislain
Het museum heeft na dertig jaar een internationaal gewaardeerde reputatie. Tentoonstellingen in Nederland, Spanje, Frankrijk, India en de Verenigde Staten hebben mee een belangrijke missie van het museum gestalte gegeven: speciaal- zijn, in de brede betekenis van het woord, is geen klacht maar een kracht! De kwaliteit van een cultuur houdt ook in dat ze die verschillen erkent en waardeert. Er is misschien geen rede mee te rijmen, maar het fonkelt en schittert en nodigt allen uit om mee te genieten.

Op het Special Art Festival toont het museum hoogtepunten uit zijn kunst- en fotocollectie. 

Locatie: De Vierkante zaal van de stedelijke academie


Schriftuur
In deze actieve zoektocht gaan de curatoren dieper in op het fenomeen dat sommige kunstenaars zeer gepassioneerd bezig zijn met een eigen schriftuur, een 'écriture automatique' die opwelt vanuit de verborgen bronnen van hun fysieke, psychische en intellectuele ervaringswereld.

Locatie: Piet Elshoutzaal (SteM)


Ik ontwerp mijn eigen wereld
Kunstenaars die zonder rekening te houden met conventies hun eigen wereldkaarten creëren en in deze werelden reizen. Kunstenaars die eigen fictieve steden creëren en die vanuit een vogelvluchtperspectief projecteren. Kunstenaars die ontwerpers zijn van hun fantastische droomhuizen zo groot en verrassend als de wereld.

Locatie: Mecatormuseum


"Dr. Livingstone, I Presume?"
De vzw Special Art Foundation stuurde twee curatoren, Daan Anthuenis en Leo Trienpont, op pad om buiten de reguliere culturele wereld op zoek te gaan naar beeldende kunst. Uit deze expeditie verzamelen ze representatief materiaal en maken een tentoonstelling. Het wordt een zoektocht, een expeditie buiten de grenzen van het artistieke comfort.

Locatie: Tentoonstellingszaal Zwijgershoek 


WAC exploreert Verbeke Foundation
Een boeiende artistieke kruisbestuiving tussen De Verbeke Foundation en de Wase Artistieke Coöperatie (een collectief van kunstenateliers uit de zorgsector).

Locatie: De VTS Site


Anglaise Project
De Anglaisevrienden stellen hun stijlvol gekalligrafeerde versie voor van elf gedichten. De gedichten zullen worden voorgedragen door de dichters of voordrachtkunstenaars. Dit zal op video worden vastgelegd. Deze videofragmenten zullen in loop worden afgespeeld op beeldschermen die bij het gekalligrafeerde gedicht zijn samengebracht.

Locatie: De Cipierage


Filmfest
Tijdens het festival kan je in de filmzaal boven de Cipierage doorlopend een selectie van kortfilms bekijken. 

Locatie: De Cipierage


Wij
Het thema wachten werkte inspirerend voor de jeugd, zij hebben een ware tentoonstelling opgebouwd. Met kunstenaars o.a. uit de Jeugdateliers.

Locatie: de Salons


De routekaarten kan je kopen in de Cipierage, deze kosten €12.

Startpunt - Cipierage

Grote Markt 45
9100 Sint-Niklaas

Openingsuren tentoonstellingen

Donderdag-zaterdag: 14:00 tot 17:00
Zondag: 11:00 tot 17:00

Groepen en scholen?

Aangepaste uren en gids zijn mogelijk.
Vraag er naar!Te Gast: Museum Dr. Guislain

De Vierkante zaal van de stedelijke academie

Tentoonstelling "Schriftuur"

Piet Elshoutzaal (SteM)

"Dr. Livingstone, I presume?"

Tentoonstellingszaal Zwijgershoek (Cultuurcentrum)

Anglaise project

Cipierage

Filmfest

Startpunt Grote Markt Sint-Niklaas